facebook

Derasity: Deratizátor o byznysu a kdy mu určitě zavolat

V rámci našeho blogového seriálu, který představuje klienty SidloFirmyPraha5.cz, přinášíme v pořadí druhý rozhovor. Tentokrát s Pavlem Simandlem, DDD expertem a vlastníkem firmy Derasity. Jak vypadá jeho běžný den, s čím vším vám může pomoci a jak poznat, že už je na čase si domů či do provozovny zavolat profesionála, jako je on? Podrobnosti v článku.

Derasity: Deratizátor o byznysu a kdy mu určitě zavolat

S čím konkrétně jsme pomohli značce Derasity?

Služby, které využila společnost DERASITY od SídloFirmyPraha5.cz

Dobrý den, Pavle, jak se máte?

Zdravím, mám se pracovně. Právě volám ze svého auta. Dorazil jsem totiž zrovna z jedné zakázky. Poslední měsíce to mám logisticky o něco náročnější – práce mám, i přes jindy klidné období, celkem dost. A při tom se chci samozřejmě naplno věnovat i svému 2letému synovi a manželce.

Pěkné. Můžete nám prosím představit svou živnost? Co přesně a pro koho děláte?

Ve zkratce nabízím DDD. Deratizaci, Dezinsekci a Dezinfekci. V rámci první služby, Deratizace, se věnuji likvidaci nezvaných hlodavců, jako jsou potkani, myši či hraboši. Dezinsekce je pak o hubení hmyzu, pavoukovců a dalších členovců (například preventivní postřiky v restauracích proti komárům, mouchám a jinému polétavému hmyzu anebo proti švábům apod. havěti). Ti jsou totiž významnými přenašeči chorob a způsobují škody různého charakteru, třeba na potravinách. A poslední služba na “d” je Dezinfekce, tedy opatření proti bakteriím, houbám, plísním, sporám a různým zárodkům, které způsobují nemoci.

Vyjíždím běžně jak do firem různého zaměření (pohostinství, potravinářství), tak do domácností.

Nezvládnou podniky a domácnosti zatočit s takovými nezvanými hosty samy?

Některé podniky přímo podléhají hygienickému dozoru a musí splňovat normy, takže se většině vyplatí outsourcovat experta, který má odpovídající prostředky, zkušenosti, vybavení a dorazí, jak potřebují. A samozřejmě své služby poskytuji i provozům a domácnostem, které mají palčivý problém. Ty i ty nezřídka zkouší problém nejprve vyřešit po vlastní ose, jenže běžně dostupné chemikálie nemívají dostatečné koncentrace a potřebnou účinnost.

Profesionální deratizátoři problém odborně analyzují a přizpůsobí tomu i řešení. Takže v autě vozím nejen speciální prostředky, které nejsou bez licence volně dostupné, ale i masku a ochranný oblek. Někdy vypadám jako “ghostbuster” (smích). Z vybavení můžu zmínit postřikovače a stroje v hodnotě desítek tisíc, které by se pořizovat jednorázově určitě nevyplatily.

A ještě je nutné zmínit znalost protivníka. Důležité je totiž zvolit správné prostředky a někdy je třeba, abych se vrátil i opakovaně, jelikož například zásah proti štěnicím se dělá dvoufázově.

Kdy je tedy ten čas si vás objednat, než se drobný problém změní v potenciální katastrofu?

Pracuji pro různé společnosti, pro některé pravidelně, například v rámci prevence ošetřuji jeden známý papírenský provoz, na který se kladou přísné hygienické požadavky. Ale často vyjíždím i k zakázkám do penzionů, hotelů či restaurací. Jak u nich, tak u domácností je třeba dodržovat hygienu a nic nepodceňovat. Není totiž ojedinělé, že při ignorování problému může nečekaně přerůst komukoli přes hlavu. A to se pak může prodražit, jelikož je nutné zásahy opakovat…

Zajímavé, díky za tip. A jak vlastně vypadá váš běžný pracovní den?

To opravdu záleží. Někdy obcházím technologické provozy v rámci prevence, prodejny, krásné domy s úpravnými zahradami, jindy lezu po kanálech od hlavy k patě v obleku či po střechách. Mé vytížení se odvíjí rovněž od sezóny. Dá se říct, že nejvíce deratizace bývají před zimou a po ní, před létem to pak jsou spíš desinsekční služby proti různému hmyzu.

Pokud by se člověku v provozu vyskytl “problém”, jak dlouho si na vás počká?

Práci si skládám časově a logisticky tak, aby ti nejhůře postižení čekali co nejkratší dobu. Nikdo nechce trávit den v bytě (natož noc), kam se mu dostaly štěnice. To je pak nutný rychlý zákrok, a tak se snažím dorazit ideálně ještě týž den. Takové výjezdy kombinuji s těmi preventivními a méně závažnými. Většinou se pohybuji po Praze, Středních Čechách, Litoměřicích či Příbrami.

Jak dlouho v oboru působíte a jak jste se k němu vůbec dostal?

Na plný úvazek 4 roky. Původně jsem se věnoval jiné profesi, ale již při té jsem pomáhal tchánovi, který DDD služby poskytuje kolem Jablonce již víc jak 30 let. A jeho otec, manželčin děda se tomu věnoval dokonce půlstoletí! Postupně mě profese zaujala a začal jsem se jí věnovat naplno.

Když chce být člověk v tomto oboru dobrý a opravdu lidem a podnikům pomáhat, musí si toho nastudovat opravdu dost. Ale díky tchánovi a pratchánovi jsem si dal zácvik za pochodu ještě než jsem začal na fulltime. Co jsem neznal nebo nevěděl jistě, tak se stačilo zeptat takto v rodině.

Vzhledem k oboru je samozřejmě pro některé úkony vyžadována i licence – například v gastru může člověk poskytovat takovéto služby až po 5 letech a po složení zkoušky. Nebo dříve, ale to pouze s dohledem garanta. V takovém případě se spoléhám na dekády znalostí svého tchána.

Za mou firmou Derasity se tak skrývají, dá se říct, celé desítky let a rodinná tradice. Doslova.

TIP Chtěli byste na našem blogu představit svůj podnik našim 2.500 + klientům i vy? Napište nám.

Co vás odlišuje od konkurence? Je to přístup?

Určitě zmíněné zkušenosti. A to jak tchánovy, tak pratchánovy. A postupně získávám já ty své. Kromě toho stavím na osobním přístupu, jelikož rád komunikuji s lidmi a pomáhám jim se skutečnými problémy. Přitom držím ceny rozumné, aby na ně dosáhli ti, co je potřebují. Jinak v této profesi je diskrétnost samozřejmá – auto s reklamou na takové služby nepotřebuje mít zaparkované před svým domem či podnikem viditelně opravdu nikdo.

A jaké máte byznysové cíle pro nejbližší roky?

Rozvoj není nereálný, ale aktuálně chci svůj podnik držet výhradně jako malý rodinný podnik.

Jak jste vůbec narazil na firmu SidloFirmyPraha5.cz? A jak hodnotíte spolupráci?

Jednou jsem narazil na Lukáše ze SídloFirmyPraha5.cz, který mi představil, co pro firmy dělají. Shodou okolností to bylo přesně to, co jsem měl právě v té době na mysli. Lukáš a jeho lidé mi zpracovali web, logo, zajistili e-mail, firemní účet, pomohli založit s.r.o. a také u vás mám virtuální sídlo. Prostě takový balíček. Takže na mé straně samozřejmě maximální spokojenost. Co jsem potřeboval, to bylo obratem hotové. Dodnes jsme navíc s Lukášem kamarádi.

Děkuji moc za rozhovor a zpětnou vazbu. A přeji samé úspěchy v dalším podnikání!

Pokud potřebujete Pavlovy služby, ozvěte se mu

Jedno zda potřebujete jen rutinní prohlídky, konzultaci ve skladu, pomoc s invazí v obchodě či s jakýmkoli problémem u sebe doma, dejte Pavlu Simandlovi vědět. Podrobnosti a kontakty najdete jednoduše a kdykoli na jeho firemním webu www.derasity.cz.

Chystáte se založit podnik? Jsme vám k službám

Potřebujete-li pomoc s vyřízením živnosti či založením s.r.o., virtuální sídlo (když ho nechcete či třeba nemůžete mít na své adrese) nebo webovou prezentací, jsme tu pro vás. A nově nabízíme také online marketing, kdybyste potřebovali dát vědět potenciálním zákazníkům, že jste na trhu

CHCETE PROBRAT SVŮJ PROBLÉM PO TELEFONU? JSME TU PRO VÁS

Stačí nám vyplnit nezávazný kontaktní formulář níže a my se vám ozveme. Nebo nám rovnou zavolejte na 602 654 355 nebo napište na [email protected].

Další články

EET končí. Jaké to má důvody? A jaké budou dopady?

EET končí. Jaké to má důvody? A jaké budou dopady? V pátek 25. listopadu Sněmovna odhlasovala zrušení elektronické evidence tržeb s platností od začátku roku...

Je virtuální sídlo společnosti legální?

Je virtuální sídlo společnosti legální? Služba virtuální sídlo firmy je určena výhradně podnikatelům. V praxi to vypadá tak, že poskytovatel virtuální kanceláře pronajme svému zákazníkovi...

Nová povinnost od roku 2023 pro všechny OSVČ? Datovka

Nová povinnost od roku 2023 pro všechny OSVČ? Datovka Podnikatelé si od příštího roku budou muset zvyknout na to, že s nimi všechny úřady začnou...