facebook

CACOA: UDĚLEJTE SI ČAS SAMI NA SEBE A ZKUSTE NOVÝ RITUÁL S LAHODNÝM NÁPOJEM

A dalším příspěvkem do blogového seriálu rozhovorů s našimi klienty nově přibylo zajímavé povídání s jedním z autorů české značky Cacoa. Jak název napovídá, jedná se o prodej kakaa. Ale ne jen tak ledajakého, ale tzv. ceremoniálního. Toto kakao je návrat ke středoamerické tradici pití nutričně a chuťově bohatého nápoje. Proč podlehnout tomuto trendu? Je kakao opravdu zdravější alternativa kávy? To a mnoho dalšího, včetně zajímavostí o kakau a z rozjezdu takového byznysu, se dozvíte od Jana Kratochvíla! Dostali jste chuť kakao vyzkoušet? Využijte speciální slevu!

CACOA: UDĚLEJTE SI ČAS SAMI NA SEBE A ZKUSTE NOVÝ RITUÁL S LAHODNÝM NÁPOJEM

DOBRÝ DEN, HONZO. JAK SE MÁTE?

Také fajn den. Musím říct, že se docela daří. Nedávno jsme spustili nabídku ve Světě odměn od ČSOB a to nám hned dovedlo nové zakázky a dále je přivádí. Navíc jsme čerstvě na trhu, ale již máme první vracející se zákazníky. Za což jsme upřímně velmi rádi. Vstup na trh se ukázal, zvlášť v tomto oboru, o něco složitější… o to víc je pak ale uspokojivé, že lidem náš sortiment chutná a máme od nich pozitivní zpětnou vazbu. Což nás s kolegou nabíjí a inspiruje.

TAK TO JE SKVĚLÉ. A CO VŠECHNO ZÁKAZNÍKŮM NABÍZÍTE?

Prodáváme kakao, resp. nabízíme kakao ceremoniální, aktuálně od 2 dodavatelů, a navíc k tomuto kakau i potřebné příslušenství pro tyto ceremonie. Konkrétně jde o sadu misky a metličky k vyšlehání kakaa. Běžně příprava spočívá v rozmíchávání kakaa, často za použití mixéru, u čehož většina kakaového prášku skončí spíše na jeho metlách a po stěnách mixéru (a jako bonus zaneřáděná kuchyně). Od toho se právě liší naše kakao, které se připravuje jinak.

Rituál s kakaem je inspirován japonským rituálem s matcha čajem. I v tomto případě dochází k pomalému vyšlehání. Kakao se postupně rozpouští a vzduch sytí svou vůní. A po soustředěné přípravě, kdy si člověk teplý nápoj pomalu a přítomně připraví, si za odměnu pochutná na lahodném teplém kakau.

Cílem naší značky Cacoa je vzít toto kakao a nabídnout jej všem. A to i těm, kdo nepotřebují spirituální prvek, ale mají zájem o kakao, jeho chuť a relax.

CEREMONIÁLNÍ? ČÍM PŘESNĚ SE LIŠÍ OD BĚŽNÉHO?

Kategorie ceremoniálního kakaa spočívá jak v jeho složení, tak v jeho přípravě. Složení se od komerčního liší. Komerční je chuťově totiž dost homogenní produkt, ač je paradoxně jeho nabídka široká. Ceremoniální narozdíl od toho komerčního neprochází tolika chemickými procesy, čas jeho fermentace je odlišný a obsahuje méně cukru. Komerční kakao chutná de facto často podobně, jelikož se pražilo dlouho, a tak má generickou čokoládovou příchuť.

U nás kakao nemá formu prášku, ale vypadá spíš jako “malé balvany”. A po smíchání s vodou jej lze i vyšlehat. A právě z toho si někteří lidé dělají vlastní rituál, svého druhu relaxaci a meditaci, což se snažíme podporovat. Vedle toho fungují rovněž kakaové ceremoniály ve větším počtu takových nadšenců…

Možná si vzpomenete, že jste pili kakao jako malí. Ovšem v tom případě šlo o sladké komerční kakao. Naše ceremoniální “čisté” kakao je ovšem spíš hořčí.

JACÍ ZÁKAZNÍCI KUPUJÍ KAKAO NA CEREMONII?

Identifikovali jsme pro naši značku vlastně několik segmentů. První jsou lidé, kteří jsou již do kakaových ceremonií ponořeni, znají je, jsou spirituálně naladění. Ti u nás nakupují klidně ve větším a mají vlastní sadu a často i vlastní způsob přípravy.

Druhým segmentem jsou pak lidé, kteří přecházejí z kávy a hledají k ní alternativu, ať už ke zpestření nebo k jejímu nahrazení (ceremoniální kakao také obsahuje jistý podíl povzbuzujícího kofeinu). Jako u 3. “coffee wave”, kdy nadšenci ochutnávají samotnou kávu bez mléka, cukru apod. s cílem poznat ho víc, jeho odstíny, nuance různých druhů a mixů, to samé si můžou vyzkoušet a vychutnat právě i u ceremoniálního kakaa.

Další jsou ti, co hledají další koníček, kde si můžou “vyhrát” s přípravou nápoje, udělat si z něj rituál. Tak jsem se k tomuto kakau mimojiné dostal já.

Kromě toho může jít i o lidi, kteří nepijí kávu, nebo o ty, kdo hledají alternativu třeba k čaji. Případně ti, kdo shánějí obdobný rituál jako je jeho příprava.

PROČ VLASTNĚ PÍT TOTO KAKAO? JE ZDRAVÉ?

Už příprava ceremoniálního kakaa má pozitivní účinky, neboť se u toho člověk odreaguje. A toto kakao samo o sobě, vzhledem k tomu, že neprochází až takovou škálou potravinářských úprav, v sobě nese různé látky jako jsou polyfenoly (dle studií dobré účinky na srdce a cévy) a také minerály.

Oproti komerčnímu kakau se ta naše v nabídce vyrábějí z celého plodu, obsah látek není tolik zredukovaný a nedochází k umělému snížení kyselosti. Takže kakaa z nabídky značky Cacoa jsou trochu kyselejší, ale o to méně chemie obsahují. A chuťově jsou výraznější.

Samo o sobě je kakao kaloricky vydatné, bohaté na saturované tuky, což pomáhá vyvážit kyselina stearová. Přiznivým účinkům na zdraví a další zajímavosti může každý najít i na našem blogu. Tamtéž přidáváme i tipy na přípravu a zajímavosti ze světa kakaa.

PODNIKÁ V ODVĚTVÍ VÍCE KAKAOVÝCH NADŠENCŮ?

Obecně se dá říct, že o přízeň zákazníků “soutěžíme” s komerčními kakaovými prášky (holandskými). Ovšem od těch se lišíme jak způsobem přípravy, tak obsahem zdravých látek (rozhodně méně cukrů) a charakterem chuti (aromatická, lahodná, specifická). Kromě komerčního kakaa samozřejmě stojíme i proti globálnímu trendu (až nadměrného) pití kávy v mnoha a mnoha provedeních. A vlastně taktéž oproti producentům všech možných čajů.

Kakao naší značky Cacoa vychází cenově spíš blíže ke kávě než čaji. Často jím lze navíc nahradit třeba i chuť na mlsání čokolády, jež má intenzivní chuť. Oproti tomu je to skvělá alternativa… tedy člověk si rozmíchá jen 20–30 gramů kakaa a vyvaruje se chvilkovému zkratu, kdy spořádá tabulku čokolády.

PROČ TEDY TAKOVÉ KAKAO KOUPIT OD VÁS?

Jelikož jsme malá firma, kvalita je pro nás alfa a omega. Konkurence samozřejmě existuje, ale ta se soustředí spíše na skupinové ceremoniály. Oproti tomu my chceme kakao prezentovat samo o sobě, tedy jako nápoj zajímavý a zdravý (tedy skutečnost, že existuje i jako varianta prostá cukru), z jehož přípravy si lze zároveň vytvořit vlastní rituál. Navíc postupně hodláme navazovat spolupráce s dalšími dodavateli, a tak se můžou fanoušci kakaa a naší značky Cacoa spolehnout, že na našem e-shopu budou potkávat postupně víc a víc druhů z různých koutů světa. Aby měli co objevovat, ochutnávat.

Zároveň se snažíme podpořit pití kakaa a vytváření rituálů skrze informace, které postupně přidáváme na náš blog. Aby nováčci i ostřílení konzumenti uměli rozeznávat rozdíly v kakau, věděli, jak na míchání pěny. Chceme v nich podnítit pití zdravého nápoje a také touhu objevovat, bavit se a soustředit se na sebe.

CO VÁS K PODNIKÁNÍ S KAKAEM PŘIVEDLO?

Osobně mám blízko ke kávě, tohle je pak další kategorie, ovšem mnohem méně prozkoumaná. Jak mnou, tak konzumenty obecně. A proto mě baví toto téma tlačit dále, kupředu, do povědomí společnosti. A mimojiné se snažím trochu zhubnout, což je i výhoda našeho kakaa – stačí jej rozmíchat jen trochu a zasytí, jelikož je vydatné. Jinak námi propagovaný způsob přípravy se inspiroval zmíněnou přípravou matcha čaje, což má původy v Japonsku, k němuž mám já i kamarád, se kterým Cacou máme, blízko. Tedy snažíme se změnit formát pití kakaa, tedy vymezit se vůči rychlé a často “špinavé” přípravě sladkého komerčního i vůči komunitním ceremoniálům. Jednoduše aby si lidé udělali čas sami na sebe, vychutnali si něco zajímavého, co má spoustu variant.

NA TRHU JSTE KRÁTCE. VŠE SE ZATÍM DAŘÍ?

Značku Cacoa máme a řešíme s kamarádem. Kamarád má na starosti hlavně logistiku, já hledám kakaa, spravuji web a blog. Větší marketing připravujeme. Zatím takto fungujeme půl roku a cca tak dlouho běží i náš web. Náročnější bylo sehnat dodavatele, kteří jsou v tomto odvětví spíše menší a tolik jich není. Jinak dovážené kakao jsme nechali přetestovat a musím říct, že analýzy mi cenově vyrazily dech. Nu, když se to dělá poctivě, něco to prostě stojí.

Překážky jinak překonáváme postupně. Snažíme se dostat k co největšímu počtu lidí a odprezentovat jim produkt. To se nám osvědčil zmíněný Svět odměn. A dále hledáme levnější propagační kanály. Rosteme tedy pomaleji, ale s kamarádem to máme jako “side project” a necháváme tomu plynulý nástup.

Jinak aktuálně cílíme na weby a organizace, které se nedívají na spolupráci transakčně, ale partnersky a vztahově. Do budoucna budeme víc tlačit PPC.

KDE SI ZÁJEMCI MŮŽOU KAKAO KOUPIT? A KDE VÁS SLEDOVAT?

Celý náš sortiment je komukoli dostupný na našem e-shopu https://cacoa.eu, kde si zároveň můžou o kakau, jeho zajímavostech a účincích přečíst na blogu. Kromě toho rozjíždíme Instagram, takže sledovat nás první fanoušci můžou tam. Brzy chystáme i newsletter, abychom byli se zájemci v kontaktu.

A nakonec ještě slíbený promo kód. Koho by zaujalo ceremoniální kakao, může si jej u nás objednat s 15% slevou. V objednávce stačí zadat tento kód:

Promo kód “sidlofirmypraha5” stačí zadat v nákupním košíku e-shopu Cacoa.
Tato slevová akce se vztahuje na prvních 50 objednávek a platí do 31. 12. 2023.

MÁTE V PLÁNU ROZJEZD PODNIKÁNÍ? RÁDI VÁM POMŮŽEME!

Firma Cacoa má u nás v SidloFirmyPraha5.cz sídlo podnikání. Jan nám k využití služby řekl následující: „Sjednání služby mi vyhovovalo. Celý proces se totiž odehrál online, zabral jen pár interakcí a vše bylo v pohodě. Takže super.” Takové sídlo se může hodit každému podnikateli či majiteli firmy, kteří nepotřebují kanceláře a zároveň nemají zájem, aby si adresu jejich trvalého bydliště mohl najít kdokoli (např. přes Seznam datových schránek). Nebo ji z různých důvodů ani uvést nemůžou (např. se jim nepovedlo získat souhlas od vlastníka nemovitosti, kde bydlí nebo kde mají kancelář).

Ale tím se záběr námi nabízených služeb nevyčerpává. Dále jsme firmám i OSVČ k ruce, pokud potřebují pomoci s účetnictvím, online marketingem, webem, právem, založením s.r.o. nebo a.s. a se spoustu dalšího. Stačí nám dát jen vědět.

 

CHCETE PROBRAT SVŮJ PROBLÉM PO TELEFONU? JSME TU PRO VÁS

Stačí nám vyplnit nezávazný kontaktní formulář níže a my se vám ozveme. Nebo nám rovnou zavolejte na 602 654 355 nebo napište na [email protected].

Další články

Používáte adresu svého domova jako sídlo podnikání? Pak doslova každý může zjistit, kde bydlíte. Co s tím?

Používáte adresu svého domova jako sídlo podnikání? Pak doslova každý může zjistit, kde bydlíte. Co s tím? Na webu datovek, které jsou pro všechny podnikající...

PRONÁJEM VLASTNÍ KANCELÁŘE, NEBO RADĚJI VIRTUÁLNÍ SÍDLO?

PRONÁJEM VLASTNÍ KANCELÁŘE, NEBO RADĚJI VIRTUÁLNÍ SÍDLO? Na počátku podnikání si musí živnostník (OSVČ) i majitel společnosti (například s.r.o.) povinně zvolit adresu, kterou bude (nejen)...

Co jsou a jak fungují virtuální kanceláře

Co jsou a jak fungují virtuální kanceláře Podle platných zákonů musí mít každá firma sídlo neboli adresu, kde je zapsána v obchodním rejstříku. Právě takovou...