facebook

Životní pojištění pro podnikatele. Vyplatí se, nebo ne?

Stát se o většinu OSVČ při nemoci či úrazu de facto nepostará. Jedna věc je, že kolem 85 % si ani samo od sebe neplatí nemocenské pojištění, takže když se něco stane, nedostanou jedinou korunu. Ale ani zbylých 15 % nijak závratné částky od státu stejně neobdrží. A tak se určitě vyplatí pojistit se po vlastní ose. Po jakém pojištění tedy koukat a co vzít v potaz?

 

Životní pojištění nenechá OSVČ na holičkách

Sjednáte-li si nějaké na trhu dostupné pojištění, dorovná vám příjem, když onemocníte, a to i po delší dobu. Nebo když skončíte po úrazu v invaliditě bez možnosti dále podnikat, tak jako dosud. Že vám to dává smysl? Tak začněte porovnávat a vyzkoušejte různé kalkulačky na webech pojišťoven. Výše pojistného se odvíjí od více faktorů, například od vašeho průměrného čistého měsíčního výdělku, kde pracujete, zda máte děti a hypotéku apod.

Pár stokorun měsíčně pojišťovně přes inkaso či trvalý příkaz a máte vystaráno. V klidu můžete podnikat a nemusíte si dělat starosti, když budete kvůli nemoci na čas v pracovní neschopnosti, jelikož vám daná pojišťovna bude co měsíc posílat peníze. A to platí i v případě výše zmíněné invalidity, kdy vám může pokrýt jak výpadek příjmu, tak navíc i s ní spojené dodatečné náklady.

Na co se zaměřit při výběru životního pojištění?

  • Druh podnikání a specifická připojištění – na konzultanta v coworku číhají jiné hrozby a může způsobit nedopatřením odlišné škody, než třeba truhlář, optik, účetní či fotograf
  • Úroveň krytí a pojistné limity – v tomto případě na pojistném nešetřit, jelikož s vyšší částkou dosáhnete na širší záběr krytí a vyšší limity (je rozdíl ho mít 100 tisíc a 10 milionů)
  • Neopomenout nic důležitého – každé pojištění se vypočítává na míru podnikatele, tak aby mu vše v případě nutnosti pokrylo, tak podle pravdy vyplňte oblast podnikání a jeho rizikovost, výši svých příjmů, jakou chcete spoluúčast, rozsah a limity či územní platnost

Vedle životního mají podnikatelé na výběr i další

Třeba pojištění budov, zásob, strojů, elektroniky a vybavení, přerušení provozu, odpovědnosti za škodu, stavební a montážní či pojištění přepravy anebo třeba i pojištění pro manažery obchodních firem. Hlavní je si sjednat pojištění na běžné a reálné hrozby plynoucí z daného podnikání a nepojišťovat ty nerelevantní. Ať platíte jen za to, co pro vás vyloženě dává smysl.

My můžeme doporučit životní pojištění od Mutumutu

Pojištění pro OSVČ poskytuje například pojišťovna Allianz, Česká pojišťovna, Direct, ČSOB, Kooperativa, Maxima, Slavia či Uniqua, ale ze zkušenosti jej od čím dál známější české značky Mutumutu může doporučit i náš Managing Director SídloFirmyPraha5.cz Lukáš Kruntorád.

Ten na něm krom jiných předností oceňuje to, že ho za zdravý životní styl odměňuje (vrací část pojistného zpět). Vše jednoduše díky jejich aplikaci. A sjednání prý probíhalo podle slibu na jejich webových stránkách doslova z pohodlí gauče. Stačilo pár minut a poslat 1. platbu.

Líbí se vám přístup zmíněné společnosti? Mimochodem jejich životní pojištění (pro OSVČ) kryje vůbec nejvíc nemocí a úrazů. Vše o tomto šikovném pojištění najdete na webu Mutumutu.

Přejeme pevné zdraví bez nehod a dobrou ruku při výběru pojištění!

Chci životní pojištění od Mutumutu

Další články

Datová schránka

Datová schránka Komunikace s úřady – mnohdy nepříjemná činnost, ať už kvůli matoucí komunikaci státních institucí, složitosti formulářů, nebo nevyhovujícím otevíracím dobám kontaktních míst. V...

Jaké má výhody a nevýhody virtuální sídlo firmy?

Jaké má výhody a nevýhody virtuální sídlo firmy? Podnikatelské povolání s sebou přináší mnoho důležitých rozhodnutí, která vám mohou ztížit, nebo usnadnit vaši práci. Výběr...

Zrušení živnosti

Zrušení živnosti O tom, jak založit živnost jsme již psali v jednom z našem článků. Co ale dělat v případě, že chcete své podnikání ukončit?...