facebook

3 tipy, jak ochránit své peníze před znehodnocením

Živnost či firma vám slušně vydělává a vy aktuálně řešíte nikoli nedostatek financí, ale jejich přebytek? I to může být vzhledem k poslední době stresující situace. Leží-li peníze jen tak na podnikatelském, firemním, běžném či spořicím účtu, inflace z jejich hodnoty ukrajuje. Z té, která vás jistě stála nemálo úsilí. Co tedy s tím? Jak se inflaci bránit?

3 tipy, jak ochránit své peníze před znehodnocením

Řešení může být jednoduché, stačí poslechnout poučku začít investovat. Tedy pokud má člověk již dostatečnou finanční rezervu (třeba na spořicím účtu) na překlenutí případných výpadků příjmu (např. při nemoci). Radí se tam mít stranou 3 až 6 měsíčních výdajů – větší částky, jelikož je nejspíš v blízké době potřebovat nebudete, už ale dává smysl poslat jinam. Třeba do investic.

Rozhodně tedy nenechávejte své úspory jen tak ležet a promyslete, kam je poslat alespoň část vydělávat. Můžete si vzít příklad z ředitele naší firmy Lukáše Kruntoráda, který mj. využívá hned tři investiční platformy, na kterých si může vybírat, do čeho s jakým rizikem bude investovat. Jistě, tento přístup může být někdy i prodělečný, ale můžete vydělat. A to víc, než nabízí spoření.

Invester: Kde se potkávají investice s českými projekty

Česká crowdfundingová platforma pomohla od roku 2017 již více jak 60 projektům, které jejím prostřednictvím podpořili investoři částkou přesahující 120 milionů. Na výběr mají zájemci často možnost investovat do startupů, komodit, realit, krypta, dluhopisů či do expanze rozjetých firem.

Vše funguje bez poplatků a většinou lze investovat již od 1 000 Kč. Jen si vybrat zajímavý projekt a poslat do něj peníze. Princip platformy je takový, že za svou investici si v daném projektu opatříte obchodní podíl, a tak i podíl na jeho byznysových výsledcích – tedy na jeho ziscích.

Vzdor pandemii, válce a inflaci dosahuje průměrné zhodnocení na platformě přes 10 % ročně. Podrobnosti najdete vždy i na webu v transparentním přehledu projektů a jejich výsledků.

Zaujal vás tento přístup a chcete podpořit české firmy, které vám na oplátku poskytnou podíl na svém zisku? Tak se na INVESTERu zdarma zaregistrujte a vyberte si z nabídky klidně hned.

Portu: Investiční platforma finanční skupiny WOOD & Co.

Známá platforma poskytuje tzv. robotickou správu financí, přičemž peníze investuje hlavně do burzovně obchodovaných cenných papírů známých pod zkratkou ETF. Na výběr u ní máte z portfolia na míru, vlastní či tematické strategie, investiční rezervy, krypta či sběratelských předmětů. Kromě toho umožňuje investovat volné hotovostní prostředky dokonce i firmám.

Investoři u ní mají vždy přehled, jak se jejich penězům daří, a to díky jednoduché aplikaci. Na platformě nějaké poplatky mají, ale jsou transparentní a neplatíte za žádné nesmysly. Navíc jejich výsledky dlouhodobě překonávají jak spořicí produkty, tak i ty běžné investiční.

Chcete-li zkusit investovat nízkonákladově do různých globálně obchodovaných instrumentů, ať už s pomocí či po vlastní ose, stačí se na PORTU zdarma zaregistrovat a můžete rovnou začít.

Investown, to je (budoucnost) investování do nemovitostí

Cílem této platformy, jejímž spolumajitelem je SEED STARTED České spořitelny, je taktéž pomoci ochránit úspory a volné peníze investorů před inflací. Založena je na stále populárnější metodě skupinového investování, a to do prémiových nemovitostí (rezidenčních ale i komerčních).

V případě nemovitostí bývá problém se vstupní částkou – po vlastní ose se většinou odbývá přímo koupí nemovitosti a spekulací s ní či řešením pronájmu a správou objektu. V tomto případě však nejsou potřeba miliony a administrativa, investovat můžete od pouhých 500 Kč.

Investování je na této platformě zdarma, nečekají vás tam žádné skryté poplatky – jediný, se kterým se setkáte, je 0,9 % v případě převodu investice na jiného uživatele. Jinak nic.

Realitní portfolio Investownu v poslední době dokonce překonávalo aktiva jako zlato, dluhopisy nebo veřejně obchodovatelné akcie. Vybírat u něj můžete z prověřených realitních projektů a spolehnout se, že všechny publikované projekty prošly pečlivou risk-analýzou a prověřením.

Zisky se na platformě vyplácí každý měsíc a výnosy můžete klidně znovu zainvestovat. Tak se podívejte na její web, najděte si nemovitost a můžete začít. Stačí se jen zdarma zaregistrovat.

Investování je dnes už opravdu pro každého

Jak je výše vidět, investovat dnes můžete pohodlně odkudkoli a prakticky kdykoli. Je jen na vás, s jakou částkou chcete začít a do jakých projektů chcete s jakým rizikem investovat.

Jen upozorňujeme, že tento článek není tvz. investiční poradenství (to se zakládá na důkladném poznání investora a radách, co by on měl činit za informované kroky). A pamatujte, že investování není spoření a nese jistá rizika, na což samozřejmě vždy upomínají všechny investiční platformy.

Disclaimer: S investicí je spojeno riziko kolísání hodnoty a návratnost není zaručena.

Přejeme šťastnou ruku při investování a hodně úspěchů ve vašem podnikání.

 

Další články

FarmerFarmstein: Microgreens si vypěstujete klidně i v obýváku! V čem spočívá tento populární trend?

FarmerFarmstein: Microgreens si vypěstujete klidně i v obýváku! V čem spočívá tento populární trend? Novým příspěvkem do našeho blogového seriálu rozhovorů s klienty se stalo...

3 tipy, jak ochránit své peníze před znehodnocením

3 tipy, jak ochránit své peníze před znehodnocením Živnost či firma vám slušně vydělává a vy aktuálně řešíte nikoli nedostatek financí, ale jejich přebytek? I...

Podpora v nezaměstnanosti

Podpora v nezaměstnanosti Ztráta zaměstnání může být nepříjemná situace, zejména pokud pracovní trh zrovna nepřekypuje nabídkami volných míst. V takovém případě je dobré mít na...