facebook

Souhlas vlastníka nemovitosti s umístěním sídla OSVČ nebo firmy – vzor dokumentu a potřebné náležitosti

Jste živnostník nebo vlastníte společnost a přitom nechcete uvádět jako sídlo podnikání zrovna adresu svého trvalého bydliště? Však kdo by stál o to, aby si jeho domov mohl najít každý přes seznam datových schránek. Nechcete-li, aby vybíhal tam, a ani adresu domova uvádět na fakturách, lze využít adresu pronajaté kanceláře či virtuálního sídla. Jak na to?

 

Souhlas vlastníka nemovitosti s umístěním sídla OSVČ nebo firmy – vzor dokumentu a potřebné náležitosti

 

Než uvedete jinou adresu než vlastní, potřebujete samozřejmě souhlas s umístěním sídla na pronajaté adrese. Jedno zda se jedná o skutečné kanceláře s kuchyňkou a zasedačkami, nebo jen o virtuální sídlo (ideální především pro ty, kdo nepotřebují kancelář a chtějí ušetřit).

Co všechno by konkrétně mělo v daném Souhlasu zaznít

Souhlas s umístěním sídla by měl logicky obsahovat správný nadpis dokumentu, jednoznačnou identifikaci pronajímatele, jeho souhlas, tedy že vám povoluje adresu uvádět, a identifikaci vašeho podnikání. A nakonec je třeba v dokumentu specifikovat adresu, kterou vám pronajme, na jak dlouho (a případně za jakých podmínek) a samozřejmě i nezbytné stvrzení ověřeným podpisem.

Jak může vypadat Souhlas vlastníka s umístěním sídla

Pro lepší pochopitelnost níže uvádíme printscreen našeho dokumentu. Případně si můžete stáhnout univerzální vzor Souhlasu, který si vyplníte vy a pronajímatel vašich kanceláří.
Vzor souhlasu o umístění sídla

Potřebujete virtuální sídlo? Dejte nám vědět

Přidejte se jednoduše k našim víc jak 2.500+ klientů. Na výběr máte z 20 adres po celé ČR, které můžete uvést jako své sídlo. Ceny držíme nízko (od 89 Kč/měsíc), vyřízení většinou do 24 hodin.

A to zdaleka není vše, co firmám a podnikatelům nabízíme. Mezi našimi služby dále najdete třeba pomoc s vyřízením živnosti či založením s.r.o., s nezbytnými změnami ve společnosti, nabídku právních služeb a účetnictví, tvorbu webových stránek nebo kompletní řešení online marketingu.

Další články

Datová schránka

Datová schránka Komunikace s úřady – mnohdy nepříjemná činnost, ať už kvůli matoucí komunikaci státních institucí, složitosti formulářů, nebo nevyhovujícím otevíracím dobám kontaktních míst. V...

Práce na dohodu, práce z domova – problémy na obzoru?

Práce na dohodu, práce z domova – problémy na obzoru? Zákoník práce čekají výraznější úpravy a změny, což bude mít značný dopad na dohodáře a...

PRONÁJEM VLASTNÍ KANCELÁŘE, NEBO RADĚJI VIRTUÁLNÍ SÍDLO?

PRONÁJEM VLASTNÍ KANCELÁŘE, NEBO RADĚJI VIRTUÁLNÍ SÍDLO? Na počátku podnikání si musí živnostník (OSVČ) i majitel společnosti (například s.r.o.) povinně zvolit adresu, kterou bude (nejen)...