facebook

DAŇOVÁ PŘIZNÁNÍ 2024 – NEZAPOMEŇTE ZOHLEDNIT LOŇSKÉ ZMĚNY

Daňové přiznání je klíčovým dokumentem pro splnění daňových povinností v ČR. Pro daňové období za rok 2023, které se podává v roce 2024, Finanční správa již poskytuje formuláře pro fyzické osoby, živnostníky, právnické osoby a další specifické daňové povinnosti. Mimochodem od roku 2016 je pro plátce DPH povinné podávat daňové přiznání elektronicky. Základní termín pro podání je 2. dubna 2024, přičemž splatnost daně je stejná jako termín pro jeho podání.

DAŇOVÁ PŘIZNÁNÍ 2024 – NEZAPOMEŇTE ZOHLEDNIT LOŇSKÉ ZMĚNY

Daň z příjmů se vztahuje na příjmy ze závislé činnosti, samostatné činnosti, kapitálového majetku a další. Sazby daně z příjmů jsou stanoveny ve výši 15 % a pro vyšší příjmy 23 %. Pokud dojde k chybě při podání daňového přiznání, je možné podat opravné nebo dodatečné daňové přiznání, a to dokonce až 3 roky od konce lhůty pro odevzdání řádného přiznání. Ale vůbec nejlepší je samozřejmě podání vyřešit na 100 % už na první pokus.

Pokud se do něj chcete pustit sami, podrobnosti o daňovém přiznání 2024 za rok 2023 doporučujeme načíst například v článku na portálu e15.cz. Daňové přiznání je letos možné podat osobně na úřadě, poštou nebo elektronicky. Daňoví poplatníci se zřízenou datovou schránkou podávají přiznání právě jejím prostřednictvím. OSVČ musí podat přiznání přes datovou schránku povinně – o tom jsme již psali v našem starším článku.

Forma podání Do kdy podat?
Základní termín 2. duben 2024
Přiznání online 2. květen 2024
S daňovým poradcem 1. červenec 2024
TIP: Víte, že si můžete díky daňovému poradci přesunout termín daňového přiznání, a tím tak i úhradu daně z příjmu? A to dokonce až na 1. července 2024.

TÁPETE, JAK BEZCHYBNĚ VYPLNIT PŘIZNÁNÍ? DEJTE NÁM VĚDĚT

Víme, že vyplňování daňového přiznání může být složité a časově náročné. Proto jsme zde, abychom vám pomohli. Služeb našich specialistů můžete využít k vyplnění svého daňového přiznání, abyste měli jistotu, že bude vše správně a včas. Máme zkušenosti s různými typy daní a situací, takže i vám můžeme poskytnout přesnou a efektivní pomoc. Nechte nás udělat těžkou práci za vás, ušetřete svůj čas a energii, nic nestudujte a v klidu se věnujte svému podnikání, kvůli kterému to děláte.

POPTAT ÚČETNÍ SLUŽBY


CHCETE PROBRAT SVŮJ PROBLÉM PO TELEFONU? JSME TU PRO VÁS

Stačí nám vyplnit nezávazný kontaktní formulář níže a my se vám ozveme. Nebo nám rovnou zavolejte na 602 654 355 nebo napište na [email protected].

Další články

Datová schránka

Datová schránka Komunikace s úřady – mnohdy nepříjemná činnost, ať už kvůli matoucí komunikaci státních institucí, složitosti formulářů, nebo nevyhovujícím otevíracím dobám kontaktních míst. V...

Jak založit živnost?

Jak založit živnost? Výhody mezi podnikáním na živnost a formou společnosti s.r.o. jsme si již rozebrali v jednom z našich článků. Pokud jste se rozhodli...

NETWORKING PRO PODNIKATELE V DIGITÁLNÍM VĚKU. JAK NA NĚJ?

NETWORKING PRO PODNIKATELE V DIGITÁLNÍM VĚKU. JAK NA NĚJ? Budování vztahů a kontaktů může významně přispět k růstu i vašeho podnikání. S rozvojem technologií se...